x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se anunță o nouă întâlnire între președinții SUA și Coreei de Sud

Se anunță o nouă întâlnire între președinții SUA și Coreei de Sud

13 Sep 2019   •   13:18
Se anunță o nouă întâlnire între președinții SUA și Coreei de Sud

Preşedinţii SUA şi Coreei de Sud, Donald Trump şi Moon Jae-in, se vor întâlni la finalul lunii septembrie la New York cu prilejul dezbaterii la nivel înalt a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, transmite EFE.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale sud-coreene a informat vineri că între cele două părţi au loc consultări asupra datei şi orei viitoarei întâlniri.

Dezbaterea la nivel înalt de la Naţiunile Unite se va desfăşura între 24 şi 30 septembrie, iar cei doi lideri, Trump şi Moon, vor fi prezenţi, conform programului, la prima zi a evenimentului.

Ultima întâlnire dintre cei doi lideri a avut loc pe 30 iunie, la Seul, după care cei doi s-au deplasat la frontiera intercoreeană, unde Trump a avut o reuniune neprogramată cu Kim Jong Un.

SUA şi Coreea de Nord sunt în aşteptarea stabilirii detaliilor pentru o serie de reuniuni tehnice înainte de un nou summit între Trump şi Kim în vederea denuclearizării peninsulei coreene.

Coreea de Nord va fi reprezentată la apropiata dezbatere la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de un membru al corpului său diplomatic, care va lua cuvântul în ultima sesiune, potrivit agendei provizorii a ONU.

Spre deosebire de alţi ani, la actuala reuniune nu va fi prezent ministrul de Externe al regimului de la Phenian, Ri Yong-ho.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua coreea de sud donald trump moon jae-in