x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se infiinteaza Fondul Proprietatea

Se infiinteaza Fondul Proprietatea

19 Apr 2005   •   00:00

Guvernul va infiinta un fond de investitii pentru despagubirea proprietarilor imobilelor nationalizate, care se va numi Proprietatea.



  • de DANIELA IVAN

  • Acesta va fi constituit din actiuni ale ministerelor la diverse societati, din creantele statului in strainatate, titlurile de participare urmand sa fie cotate pe pietele de capital interne si externe. Activul net al Fondului Proprietatea va fi impartit in titluri de participare transmise gratuit catre proprietarii imobilelor nationalizate sau, dupa caz, succesorilor in drepturi ai acestora, proportional cu valoarea despagubirilor la care au dreptul si fara un plafon-limita al despagubirii.

    BANI DIN CREANTE. Fondul de investitii Proprietatea va fi alimentat cu actiuni detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, de Ministerul Finantelor Publice, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si de Ministerul Comunicatiilor la diverse societati comerciale, precum si cu creante detinute de statul roman in strainatate. Romania are de recuperat bani de la Irak, Sudan, Mozambic, Libia, Siria, Angola, Republica Cuba, Republica Populara Democrata Coreeana, Republica Mongola, Republica Guineea, Republica Centrafricana, Somalia, Nigeria, Republica Congo, Zair (Republica Democratica Congo) si Tanzania.

    ×
    Subiecte în articol: externe republica