x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se îngroaşă gluma: NATO a aprobat amplasarea de rachete Patriot la graniţa Turciei cu Siria

Se îngroaşă gluma: NATO a aprobat amplasarea de rachete Patriot la graniţa Turciei cu Siria

04 Dec 2012   •   20:26
Se îngroaşă gluma: NATO a aprobat amplasarea de rachete Patriot la graniţa Turciei cu Siria

NATO a apobat instalarea de rachete Patriot în Turcia, după ce guvernul de la Ankara a cerut ajutorul Alianţei pentru a se proteja de un eventual atac al Siriei.

Turcia anunţase luni că sistemele de rachetă Patriot care ar urma să fie instalate la frontiera cu Siria vor avea rol pur defensiv, în contextul în care o misiune de evaluare logistică a experţilor NATO era aşteptată în zonă marţi.

"Rachetele nu vor fi utilizate în operaţiuni ofensive sau pentru crearea unor zone de interdicţie aeriană deasupra Siriei", a anunţat armata turcă, în timp ce vicepremierul turc Bulent Arinc a declarat, conform Reuters, că
"intenţionăm să instalăm aceste sisteme în Turcia din raţiuni pur defensive, pentru că există riscul ca Siria să utilizeze rachete cu rază scurtă de acţiune".

Îngrijorată de evoluţia conflictului din Siria, Turcia a cerut încă de săptămâna trecută Alianţei Nord-Atlantice să instaleze sisteme de rachetă Patriot la frontiera cu Siria, stârnind iritarea preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, dar şi a aliaţilor regimului de la Damasc, Rusia şi Iranul.

×
Subiecte în articol: rachete patriot turcia siria nato