x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sean Penn, noul ambasador al statului Haiti

Sean Penn, noul ambasador al statului Haiti

17 Ian 2012   •   09:03
Sean Penn, noul ambasador al statului Haiti

Actorul american Sean Penn, in varsta de 52 de ani, a fost numit ambasadorul statului Haiti, in urma eforturilor depuse pentru ajutarea populatiei afectata de cutremurul devastator din 2010, noteaza site-ul NDTV.

In semn de recunoastere a eforturilor sale, ministrul de Externe din Haiti, Laurent Lamothe, i-a propus actorului postul de ambasador, pe care Sean Penn l-a acceptat fara ezitari.

Distinctia i-a fost oferita actorului in timpul ceremoniei Cinema for Peace, care a avut loc sambata seara la Los Angeles.

La eveniment au mai participat Demi Moore, Mel Gibson, Hilary Swank, Orlando Bloom, Geroge Clooney si secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton.

Cutremurul cu magnitudinea de 7 din Haiti s-a produs pe 12 ianuarie 2010, la ora locala 16:53. Epicentrul seismului s-a aflat in apropiere de capitala Port-au-Prince. Cele mai mari pagube s-au inregistrat chiar in centrul capitalei, unde imediat mii de persoane au fost date disparute.

La 28 ianuarie 2010 numarul de victime gasite sub daramaturi ajunsese la circa 170.000 morti. Pe 4 februarie numarul total de victime a fost apreciat la 230.000 morti, 300.000 raniti si 1.000.000 de oameni ramasi fara adapost.

×
Subiecte în articol: ambasador sean penn haiti