x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secret CUTREMURĂTOR, dezvăluit după zeci de ani: Ce ascunde un cimitir aflat în spatele unei şcoli de băieţi (VIDEO)

Secret CUTREMURĂTOR, dezvăluit după zeci de ani: Ce ascunde un cimitir aflat în spatele unei şcoli de băieţi (VIDEO)

15 Oct 2012   •   12:07
Secret CUTREMURĂTOR, dezvăluit după zeci de ani: Ce ascunde un cimitir aflat în spatele unei şcoli de băieţi (VIDEO)

La prima vedere, cimitirul aflat în spatele unei Şcolii pentru Băieţi din Florida, care datează din anii 1900, nu este altceva decât pare. Mai multe morminte marcate cu numele studenţilor care au murit aici din cauza gripei sau într-un incendiu. Acum, însă, anchetatorii spun că în locul respectiv se află mai multe cadavre. În cimitir se află 31 de morminte marcate, însa au fost găsite 50 de cadavre, scrie Daily Mail.

Antropologul Erin Kimmerle, de la Universitatea Florida, susţine că 18 cadavre au fost ascunse în cimitir, fără ca mormintele lor să fie marcate. Trupurile nu au fost încă identificate şi nu pot fi exhumate fără acordul familiilor.

Foştii elevi ai şcolii de băieţi Dozier, acum în vârstă de 60 de ani sau mai mari, au povestit despre teroarea prin care au trecut când erau copii, în anii '40, '50 şi '60.

Deşi o anchetă făcută în 2009 concluziona că cei 31 de elevi îngropaţi legal aici au murit de gripă sau într-un incendiu, povestirile foştilor elevi sunt cu mult mai sinistre. Ei spun că administratorii şcolii erau foarte violenţi şi că este posibil ca ei să-i fi omorât pe acei copii.

Kimmerle a declarat pentru CNN că din cei o sută de copii care au murit când se aflau la şcoală, nu există documente legate de 22 dintre aceştia.

Foştii elevi ai şcolii, care au trecut demult de vremea studenţiei, au povestit că băieţii erau bătuţi şi violaţi fără milă. Fostul administrator, Troy Tidwell, a negat însă că aici s-ar fi întamplat asa ceva.

Ovell Smith Krell, în vârstă de 83 de ani, spune că fratele ei, Owen Smith, a fost trimis la Şcoala de Băieţi Dozier în primăvara anului 1940, după ce a fugit de acasă şi a furat o maşină. 

Potrivit unei scrisori care datează din 2009, scrisă de Krell, familia nu a mai auzit niciodată de Owen. Ovell spune că mama ei a solicitat şcolii o anchetă în legătură cu dispariţia fiului ei, iar şcoala i-a răspuns că Owen a fugit. Ovell speră însă că va putea să-i ofere fratelui său o înmormântare creştină. "L-aş lua şi l-a îngropa alături de mama şi tata", a spus femeia.

Antropologul Kimmerle crede că în zona respectivă ar mai exista un cimitir secret, special pentru elevii de culoare. El a cerut aprobare de la autorităţi pentru a continua cercetările.

×