x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secret de moarte păstrat de Hitler, dezvăluit de un raport medical

Secret de moarte păstrat de Hitler, dezvăluit de un raport medical

21 Dec 2015   •   16:36
Secret de moarte păstrat de Hitler, dezvăluit de un raport medical

Un istoric german a reuşit să pună mâna pe un raport medical, datat din 1923, care vobeşte despre starea de sănătate a lui Adolf Hitler, scrie 7sur7.be.

Raportul, care a fost publicat de Bild, confirmă o veche legendă urbană care avansa ideea că Adolf Hitler ar fi avut un singur testicul.

Iniţial, zvonurile lăsau de înţeles că Hitler şi-ar fi pierdut un testicul într-o luptă din timpul Primului Război Mondial. Însă această teză a fost demult demontată de specialişti.

Dictatorul întradevăr nu avea decât un singur testicul, însă motivul anomaliei era de altă natură.

În urma tentativei de lovitură de stat de la Munchen, Adolf Hitler a fost trimis la închisoare. Cu această ocazie a fost întocmit pe numele dictatorului un raport medical.

Raportul îl prezintă pe Hitler sănătos din toate punctele de vedere, însă nu o mică problemă şi anume suferea de criptorhidie dreaptă, adică îi lipsea din scrot testiculul drept. Motivul acestei patologii este că respectivul testicul nu a coborât din abdomen în perioada pubertăţii.

Afecţiunea poate determina sterilitatea celor care suferă de această anomalie sau chiar poate afecta activitatea sexuală.

×
Subiecte în articol: adolf hitler hitler