x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen: Ambiţiile lui Putin ţintesc dincolo de Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen: Ambiţiile lui Putin ţintesc dincolo de Ucraina

14 Aug 2014   •   07:40
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen: Ambiţiile lui Putin ţintesc dincolo de Ucraina
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat miercuri la Reykjavik că ambiţiile Rusiei conduse de preşedintele Vladimir Putin ţintesc "dincolo de Ucraina".

"Sunt îngrijorat din cauză că ambiţiile ruse sau ambiţiile lui Putin ţintesc dincolo de Ucraina. Am asistat la anexarea ilegală a Crimeii, am văzut puternicul sprijin rus în destabilizarea din estul Ucrainei. De asemenea, vedem Rusia în spatele conflictelor îngheţate şi de lungă durată din Transnistria - în estul Moldovei - şi din Abhazia şi Osetia de Sud - în Georgia", a declarat Rasmussen, conform AFP, citată de Agerpres.

"Interesele ruseşti în aceste conflicte de lungă durată sunt de a împiedica o integrare euro-atlantică mai puternică a statelor respective. Ambiţia Rusiei este de a stabili o sferă de influenţă rusească în regiunile apropiate de ea", a mai spus Anders Fogh Rasmussen.

NATO sprijină Ucraina, chiar dacă nu face parte din Alianţa Nord-Atlantică, prin intermediul unui parteneriat, iar preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, urmează să aibă o întâlnire cu omologul său american, Barack Obama, în marja summitului NATO programat la începutul lunii septembrie în localitatea Newport din Ţara Galilor.


×