x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general ONU salută apelul la unitate al lui Donald Trump

Secretarul general ONU salută apelul la unitate al lui Donald Trump

12 Noi 2016   •   10:38
Secretarul general ONU salută apelul la unitate al lui Donald Trump
Sursa foto: wikipedia

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a salutat vineri un apel al lui Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, pentru unitate după ceea ce a fost descris ca o campanie prezidenţială amară şi care a divizat ţara, relatează agenţia Xinhua. 
    
Într-un apel telefonic vineri după-amiază, când protestele anti-Trump continuau în Statele Unite, Ban l-a felicitat din nou pe Trump pentru alegerea sa ca al 45-lea preşedinte al SUA, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric. 
    
"Secretarul general a salutat apelurile preşedintelui ales la unitate". El "şi-a exprimat încrederea că Statele Unite şi Naţiunile Unite vor menţine legăturile lor tradiţionale strânse de cooperare pentru a promova pacea şi securitatea, dezvoltarea durabilă şi drepturile omului în întreaga lume", a spus purtătorul de cuvânt. 
    
De la anunţarea victoriei lui Trump miercuri, oamenii au ieşit în stradă în oraşe din SUA precum Boston, Chicago, Detroit, Miami, New York, Philadelphia şi San Francisco pentru a protesta contra alegerii miliardarului. Protestele au continuat în noaptea de vineri. 
    
Ban părăseşte funcţia la 31 decembrie la sfârşitul celui de-al doilea mandat al său de cinci ani, în timp ce Trump va fi învestit preşedinte al Statelor Unite pe 20 ianuarie, scrie Agerpres.

Citeşte şi Donald Trump nu mai vrea să desfiinţeze "Obamacare"

UE se pregătește să înghețe tratatul de liber schimb cu SUA pe durata mandatului lui Trump

VIDEO - Ce spune acum Robert de Niro despre Donald Trump

×