x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SECRETUL DIN CRIPTĂ! Ce au descoperit arheologii într-o CAPELĂ construită în 1520, pe vremea Dinastiei Tudorilor (VIDEO)

SECRETUL DIN CRIPTĂ! Ce au descoperit arheologii într-o CAPELĂ construită în 1520, pe vremea Dinastiei Tudorilor (VIDEO)

20 Feb 2015   •   11:40
SECRETUL DIN CRIPTĂ! Ce au descoperit arheologii într-o CAPELĂ construită în 1520, pe vremea Dinastiei Tudorilor (VIDEO)

Arheologii care au deschis cripta aflată în capela Shrewsbury, din Catedrala Sheffield, au rămas surprinşi când au descoperit că osemintele a 15 membri aparţinând unei familii de nobili de pe vremea Dinastiei Tudorilor au disparut, scrie Daily Mail.

Descoperirea a avut loc în timpul renovărilor Catedralei din Sheffield, începute în urmă cu doi ani. Astfel, din cei 17 membri ai familiei contelui de Shrewsbury lipsesc 15. Nimeni nu ştie cum au dispărut osemintele.



Capela a fost construită în 1520, aici fiind îngropaţi membrii familiei care "conducea" oraşul Sheffield în urmă cu 500 de ani. În criptă se mai afla rămăşiţele contelui Gilbert, mort în 1616 şi ale aristocratului Henry Howard, mort în secolul XVIII.

Experţii susţin că o explicaţie a acestei dispariţii ar fi o profanare de morminte, însă pentru că de aici nu lipsesc doar osemintele, ci şi sicriile, arheologii cred că este posibil să existe o cameră secretă în criptă, unde acesteau să fi fost ascunse.

"Vom lucra intens alături de partenerii de la Universitatea Sheffield pentru a rezolva acest mister", a declarat Peter Bradley, decanul Catedralei Sheffield.



Cele mai citite articole:
IMAGINI ŞOCANTE la Welsh Open! Cum a apărut un jucător musulman de snooker la meciul cu Ronnie O'Sullivan (VIDEO)
MOMENT ŞOCANT în Florida! Ce face o tânără DEZBRĂCATĂ, în mijlocul străzii, întrece orice imaginaţie (VIDEO)
■ ULUITOR! E confirmat, Pamantul se roteste in jurul Soarelui! (VIDEO)

Tară întreagă, în stare de ŞOC. Gestul inexplicabil făcut de această tânără superbă a cutremurat milioane de oameni
Noi DEZVĂLUIRI despre MOARTEA PRINŢESEI DIANA. Ce-i scria prinţul consort nepoatei sale, la cinci zile după cumplitul accident
MISTERUL de pe Marte! Oamenii de ştiinţă, STUPEFIAŢI: Nu ne aşteptam la aşa ceva. Este INEXPLICABIL! (VIDEO)
Milioane de computere din intreaga lume, compromise de spionii NSA! Verifica-ti hard-disk-ul!

×