x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sediu unic pentru Parlamentul European, din 2013. Urmează alegerea între Bruxelles şi Strasbourg

Sediu unic pentru Parlamentul European, din 2013. Urmează alegerea între Bruxelles şi Strasbourg

de Irina Cristea    |    29 Mar 2012   •   20:40
Sediu unic pentru Parlamentul European, din 2013. Urmează alegerea între Bruxelles şi Strasbourg

Costisitoarele plimbari ale europarlamentarilor intre sediile de la Strasbourg, Bruxelles si Luxemburg ale Legislativului european se apropie de sfarsit. Membri din toata partidele politice din Parlamentul European (PE) au cerut un sediu unic, la o dezbatere recenta privind bugetul pentru 2013 al institutiei, informeaza BBC. S-ar pune astfel "dop' unor cheltuieli anuale de milioane de euro, cauzate de costurile pentru deplasare, cazare si traducere ce trebuie asigurate la sedintele din toate cele trei orase europene. Reducerea pare mai necesara ca oricand acum, nu doar pe fondul crizei, ci si pe cel al cheltuielilor suplimentare provocate de aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, anul viitor. Comisia pentru Buget a PE a estimat ca institutia va avea nevoie, in 2013, de 8,5 milioane de euro in plus fata de anul precedent. Proiectul pentru buget pe 2013 a fost votat joi de comisia de resort. Iar paragraful prin care se cere un sediu unic pentru Legislativul UE a primit 429 de voturi pentru si 184 contra. In prezent, plenarele PE au loc la Strasbourg, reuniuniile si dezbaterile din comisii au loc la Bruxelles iar la Luxemburg se afla sediul Secretariatului Parlamentului. Acest "du-te, vino' intre Belgia, Luxemburg si Franta costa, conform celor mai sceptici evaluatori, 40 de milioane de euro.
Este inca neclar daca sediul unic tot mai des invocat va fi la Bruxelles, unde se afla si sediul Comisiei Europene, sau la Strasbourg.

×