x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful MI6, expus scurgerilor de informaţii din cauza contului de Facebook al soţiei

Şeful MI6, expus scurgerilor de informaţii din cauza contului de Facebook al soţiei

05 Iul 2009   •   00:00
Şeful MI6, expus scurgerilor de informaţii din cauza contului de Facebook al soţiei

Şeful serviciului britanic de informaţii MI6, Sir John Sawers, a fost expus scurgerilor de informaţii după ce soţia sa a publicat un album foto de familie şi alte detalii personale pe contul ei de Facebook.



Sir John Sawers urmează să preia postul de şef al serviciului de informaţii britanic în luna noiembrie.

Soţia sa a publicat pe contul ei din reţeaua de socializare Facebook detalii cu potenţial compromiţător despre viaţa privată a familiei, locurile unde îşi petrec sărbătorile şi prietenii lor, fără a impune restricţii de vizualizare asupra contului, ceea ce înseamnă că toţi cei 200 de milioane de utilizatori Facebook pot accesa informaţiile, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Din informaţiile existente, Biroul britanic pentru Informaţii Externe nu a aprobat informaţiile postate pe internet de soţia lui Sawers.

Printre informaţiile făcute publice pe Facebook se află adresa familiei, locurile de vacanţă, precum şi numele unor actori şi politicieni, prieteni ai familiei Sawers, dar şi fotografii din viaţa personală a familiei.

Sir John Sawers, în prezent ambasadorul Marii Britanii la Naţiunile Unite, şi-a început cariera în MI6 după câţiva ani de diplomaţie.

Prietenii de pe Facebook ai soţiei lui Sawers au folosit contul pentru a transmite mesaje de felicitare soţului acesteia pentru noua poziţie a acestuia, supranumindu-l în glumă "Unchiul C".

Scurgerea de informaţii a fost interpretată de mulţi politicieni ca un indiciu al incompatibilităţii lui John Sawers cu poziţia de şef al serviciului de informaţii.

Edward Davey, purtătorul de cuvânt al Liberal Democraţilor, i-a cerut lui Gordon Brown să înceapă o anchetă cu privire la informaţiile publicate pe Facebook pentru a vedea dacă această breşă informaţională a compromis abilitatea lui John Sawers de a conduce MI6. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe facebook