x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful poliţiei din Los Angeles i-a trimis o scrisoare fondatorului Google. AVERTISMENTUL legat de o aplicaţie pentru smartphone

Şeful poliţiei din Los Angeles i-a trimis o scrisoare fondatorului Google. AVERTISMENTUL legat de o aplicaţie pentru smartphone

28 Ian 2015   •   09:55
Şeful poliţiei din Los Angeles i-a trimis o scrisoare fondatorului Google. AVERTISMENTUL legat de o aplicaţie pentru smartphone

Aplicaţia de navigare GPS pentru smartphone Waze, achiziţionată în 2013 de gigantul Google, îi pune în pericol pe poliţişti pentru că indică unde se află aceştia, afirmă şeful poliţiei din Los Angeles, Charlie Beck.

Într-o scrisoare din 30 decembrie adresată co-fondatorului Google, Larry Page, Charlie Beck spune că aplicaţia GPS pentru dispozitive mobile Waze, care oferă itinerarii şi indică automobiliştilor poziţia lucrărilor şi controalelor poliţiei din drumul lor, "pune în pericol viaţa agenţilor de poliţie din Statele Unite", relatează AFP, conform Agerpres. Beck a precizat că "acest pericol tocmai a fost demonstrat de utilizarea aplicaţiei în recenta ucidere a poliţiştilor Rafael Ramos şi Wenjian Liu din New York".

La 20 decembrie, Wenjian Liu şi Rafael Ramos au fost împuşcaţi de la mică distanţă de un dezechilibrat care a spus că a vrut să răzbune moartea a doi afro-americani neînarmaţi, ucişi de poliţişti albi.

"După cum sunt sigur că ştiţi, Ismaaiyl Brinsley a folosit aplicaţia Waze pentru a urmări mişcarea forţelor de ordine înainte de a-i asasina pe ofiţerii Ramos şi Liu", a continuat Beck în scrisoarea sa, cerând începerea unui dialog cu Google.

Într-un comunicat trimis cotidianului Los Angeles Times, Waze afirmă că societatea "lucrează cu poliţia din New York şi cu alte poliţii din ţară şi din lume". "Partenerii noştri poliţişti sunt favorabili (aplicaţiei) Waze şi caracteristicilor sale, inclusiv indicaţiilor privind prezenţa poliţiei, deoarece majoritatea utilizatorilor conduc mai prudent atunci când cred că agenţii de poliţie se află în apropiere", adaugă acest comunicat, precizând că Waze arată cu aproximaţie locul în care se află poliţiştii şi nu permite urmărirea lor cu exactitate.

×