x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SEISMUL DIN NEPAL, de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima!

SEISMUL DIN NEPAL, de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima!

de Dragoş Tănase    |    06 Mai 2015   •   12:17
SEISMUL DIN NEPAL, de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima!
Cutremurul care a devastat Nepalul, luna trecută, a eliberat o energie care a avut de 700 de ori puterea bombei lansate de Statele Unite la Hiroshima, a declarat Efthimios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea din Atena, un expert în cutremure şi dezastre naturale

Efthimios Lekkas, care a petrecut împreună cu echipa sa cinci zile în Nepal după cutremur, a vorbit despre "distrugerea absolută" pe care a constatat-o în capitala Kathmandu, informează Euronews, citat de Antena 3.

Expertul are o uriaşă experienţă pe teren, profesorul fiind implicat în eforturile de după tsunamiul din Thailanda, în 2004, şi cutremurul din Haiti, în 2010.

În Nepal, echipa sa a oferit consiliere cu privire la cele mai bune modalităţi de susţinere a clădirilor avariate, pentru a împiedica ruinele să se surpe.

"Oamenii din Nepal sunt, în general, nişte supravieţuitori. Sunt obişnuiţi cu condiţiile de trai dure. Este o regiune muntoasă, cea mai muntoasă de pe planetă. Oamenii de acolo sunt obişnuiţi să trăiască o viaţă simplă şi să aibă puţine bunuri", a subliniat expertul grec, care se aşteaptă la încă un "cutremur mare", în aceste locuri, lunile viitoare.

Cel mai recent bilanţ al seismului produs, pe 25 aprilie, în Nepal depăşeşte 20.000 de morţi şi răniţi.

×
Subiecte în articol: nepal seism seism in nepal cutremur