x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SEMN RĂU? Vasul care reface traseul Titanicului s-a întors din drum după câteva ore

SEMN RĂU? Vasul care reface traseul Titanicului s-a întors din drum după câteva ore

10 Apr 2012   •   18:36
SEMN RĂU? Vasul care reface traseul Titanicului s-a întors din drum după câteva ore

Nava de croaziera MS Balmoral, care are la bord rude ale victimelor de pe Titanic printre 1.309 de pasageri, acelasi numar ca si pe nava scufundata in urma cu un secol, a fost nevoita sa se intoarca din drum la doar cateva ore dupa ce plecase intr-un voiaj memorial.

Un purtator de cuvant al Titanic Memorial Cruise, care a organizat voiajul, a anuntat ca Balmoral a revenit in apropierea unui port irlandez pentru a permite unui elicopter medical sa aterizeze la bord si sa preia un pasager caruia i s-a facut rau dupa ce, in Marea Irlandei, imediat dupa plecarea din portul Cobh, si acea intarziata cu doua ore, vasul a fost lovit de valuri inalte de 10 metri.

Serviciile meteo britanice au anuntat, marti dupa-amiaza, conform Daily Mail, ca in largul coastei de sud a Irlandei conditiile de navigatie au fost "dure, chiar foarte dure", cu valuri mari si vant puternic.

"Siguranta si buna dispozitie a pasagerilor si echipajului sunt extrem de importante, iar decizia revenirii a fost luata dupa consultari cu Paza de Coasta irlandeya. Imediat ce vom siguri pasagerul primeste ingrijire medicala adecvata, voiajul Balmoral va continua, conform programului", a sunat comunicatul oficial al companiei organizatoare a voiajului.

×
Subiecte în articol: voiaj catastrofa titanicului