x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Semne de întrebare privind moartea lui James Brown

Semne de întrebare privind moartea lui James Brown

07 Feb 2019   •   16:04
Semne de întrebare privind moartea lui James Brown

Cel puţin 13 persoane care l-au cunoscut pe James Brown au cerut realizarea unei noi autopsii sau unei investigaţii criminale privind moartea muzicianului în urmă cu 12 ani, potrivit unei anchete realizate de postul CNN şi preluată miercuri de mass-media americane, relatează EFE.

Potrivit certificatului oficial de deces al lui Brown, artistul a murit în 2006 de un infarct şi probleme respiratorii la 73 de ani. Însă chiar medicul personal al lui Brown, Marvin Crawford, a recunoscut că timp de mulţi ani a avut suspiciuni că artistul ar fi murit "în împrejurări suspecte".

"Era un pacient despre care nu se putea anticipa că va avea probleme cu inima", a recunoscut medicul în declaraţii acordate CNN. "Dar a murit în acea noapte şi m-am întrebat: Oare ce s-ar fi putut întâmpla în acea cameră?", a spus el.

Canalul de ştiri a început difuzarea unei serii de documentare care pretind să investigheze suspiciunile privind moartea lui James Brown prin mărturiile mai multor persoane din anturajul artistului. Printre cei care se îndoiesc de versiunea oficială a decesului lui Brown se numără văduva şi fiul său şi mulţi prieteni şi asociaţi ai artistului, care şi-au exprimat îndoieli serioase privind moartea sa şi care nu pot fi explicate decât de medicii legişti.

În documentarul care are trei părţi, reporterii au intervievat aproape 140 de persoane

Poliţia nu a deschis o anchetă când Brown a murit în 2006, deşi la câteva ore după deces însuşi medicul său, Crawford, a cerut o autopsie pe care însă una dintre fiicele artistului, Tamma Brown, a refuzat-o. Când CNN a întrebat-o de ce a luat această decizie, ea nu a oferit niciun răspuns.

Investigaţia CNN a început în 2017, după ce o cântăreaţă de circ, Jacque Hollander, a sunat un ziarist pentru a-i spune că are informaţii despre moartea lui Brown. Ea colaborase cu Brown în 1980, fiind compozitoare, însă apoi a pretins că acesta a violat-o. 

Pentru a creşte misterul, autorii documentarului au amintit şi de moartea celei de-a treia soţii a lui James Browm, Adrienne Brown, care a murit după o operaţie estetică. O prietenă a lui Adrienne a asigurat că cea de-a treia soţie a muzicianului ar fi fost asasinată, dar nu a pronunţat niciun vinovat.

În 2017 detectivul de poliţie ieşit la pensie, care a anchetat moartea lui Adrienne Brown, a prezentat la CNN câteva pagini ale unui caiet pe care, potrivit lui, l-ar fi primit de la un informator confidenţial în 2001. El a spus că a citit pentru prima oară caietul după ce a fost angajat în 2017 şi a dezvăluit că în acesta informatorul pretinde că un medic ar fi asasinat-o pe Adrienne Brown cu o supradoză letală de medicamente.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: james brown deces investigaţie