x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Semne de nervozitate în privinţa stării de sănătate a lui Schumacher. Presa se întreabă care este adevărul

Semne de nervozitate în privinţa stării de sănătate a lui Schumacher. Presa se întreabă care este adevărul

de Istvan Deak    |    08 Mar 2014   •   16:32
Semne de nervozitate în privinţa stării de sănătate a lui Schumacher. Presa se întreabă care este adevărul
Sursa foto: Mediafax Foto

Gata, deja e prea multă zvonistică şi prea multă secretomanie din partea familiei ! Fanii şi nu numai vor să ştie care este adevărul. Îşi va mai reveni vreodată idolul lor, Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial de Formula 1?

Au trecut deja mai bine de două luni de când Schumi, aşa cum îl alintă prietenii şi fanii, s-a accidentat grav într-un stupid, dar tragic accident la schi în staţiunea franceză Meribel. O piatră ieşită în cale l-a făcut pe omul care a sfidat moartea de atâtea ori să ‘’zboare’’ 10 metri şi să aterizeze fix cu capul într-o stâncă. Deşi sportiv cu experienţă şi echipament performant, deşi purta cască de protecţie, Schumacher a suferit un grav traumatism cranian, în urma căruia a fost transportat de urgenţă la spitalul universitar CHU din Grenoble, unde a fost internat la terapie intensivă şi imediat trecut în comă artificială, pentru a reduce la minimum efortul creierului. Totul se întâmpla la 29 decembrie 2013, iar acum trei săptămâni medicii care îl au în îngrijire pe Schumacher confirmau nişte zvonuri publicate de presă, potrivit cărora echipa medicală ar fi decis scoaterea treptată din coma artificială a pacientului. Purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, Sabine Kehm, o adevărată ‘’doamnă de fier’’, care nu lasă să se scurgă nicio informaţie necontrolată în privinţa lui Schumi, a confirmat informaţia şi a precizat, atunci, că procesul este unul de lungă durată.

Totuşi, dacă lucrurile ar fi fost în regulă, până acum ar fi trebuit să apară veşti bune de la Grenoble. O confirmare că Schumacher respiră autonom, că a deschis ochii, că reacţionează cumva la stimuli. Deja acum două săptămâni săptămânalul german Focus anunţa că Schumacher nu dă deloc semne de trezire şi că medicii au decis chiar oprirea procedurii de scoatere treptată din comă. Sabine Kehm, care este extrem de zgârcită în a oferi detalii, s-a mulţumit să dezmintă că procedura a fost oprită.

Până vinerea aceasta, când cotidianul italian de sport Gazzetta dello Sport invoca o ameliorare. Şi, pentru câteva ore, presa din întreaga lume deja titra entuziasmată că Schumacher respiră singur, neasistat de aparate ! Dar din nou a intervenit Sabine Kehm şi a spulberat toate speranţele. ‘’Situaţia nu s-a schimbat’’, a spus Kehm, potrivit sports.orange.fr.

Potrivit sursei citate, de data aceasta, Sabine Kehm nu a stat prea mult pe gânduri până să difuzeze un comunicat de presă oficial, a reacţionat destul de repede la informaţiile publicate de presă. Gazzetta dello Sport susţinea că Schumi respiră singur, neasistat de aparate, şi că deja reacţionează la auzul vocilor cunoscute.

Potrivit Gazzettei, soţia sa, Corinna, vine zilnic la căpătâiul campionului, iar copiii lor Gina Maria şi Mick îl vizitează în fiecare weekend. La fel şi Jean Todt şi Ross Brawn, preşedintele FIA, care îi vorbeşte în engleză lui Schumi, şi Ross Brawn, strategul tuturor campaniilor victorioase din 1994 până în 2004, care îi pune să asculte înregistrări audio din timpul Grand Prix-urilor de F1. Şi toate astea pentru că mulţi pacienţi care au ieşit din comă au declarat, de-a lungul timpului, că au auzit voci în lunga perioadă care a precedat trezirea lor.

Veşti bune pe care purtătoarea de cuvânt a lui Michael nu a vrut să le confirme, mulţumindu-se cu comunicatul ei laconic. ‘’Michael este tot în faza de trezire. Situaţia nu s-a schimbat, orice informaţie medicală care este publicată şi nu este confirmată de medicii care îl îngrijesc pe Michael sau de către managementul său de comunicare trebuie să fie considerată ca nefondată’’, se arată în comunicatul dat publicităţii de tabloidul german Bild.
Pentru mulţi neurologi, lipsa de veşti din partea lui Schumi nu este un semn dătător de speranţe. Din contră, ar putea însemna că există afecţiuni extrem de grave şi, mai rău, că o vindecare completă este puţin probabilă. Cu cât se prelungeşte mai mult coma, cu atât mai mici sunt şansele de vindecare, susţin majoritatea neurochirurgilor de renume consultaţi de presa occidentală. Nervozitatea este foarte mare în rândul fanilor, căci, e normal, ca şi rudele şi apropiaţii lui Schumi, şi ei vor să afle veşti (evident, bune) despre idolul lor.

Paie pe foc a pus inclusiv Gary Harstein, fostul medic-şef al FIA, care a denunţat strategia de comunicare a echipei medicale de la CHU Grenoble şi a managerului de comunicare al campionului. După părerea lui Harstein, fanii au dreptul să ştie adevărul despre idolul lor.
Iar faptul că de curând primul viraj al circuitului Sahir, unde se desfăşoară pregătirile pentru sezonul 2014 de Formula 1 din Bahrein a primit numele lui Michael Schumacher, gest de obicei rezervat persoanelor decedate, a stârnit comentarii de tot soiul. Ba chiar a fost privit cu mare circumspecţie, ca pe un gest prevestitor de rele, chiar dacă denumirea respectivului viraj a fost acordată în deplină înţelegere cu familia Schumacher.
Pilotul german a câştigat primul Grand Prix în Bahrein în 2004, într-un Ferrari, în sezonul celui de-al şaptelea titlu mondial, apoi a urcat din nou pe podium în 2006. El deţine de atunci recordul circuitului, care între timp a fost uşor modificat.

×