x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Separatiştii proruşi acuzaţi că au doborât avionul Malaysia Airlines spun că nu deţin arme capabile să doboare un Boeing

Separatiştii proruşi acuzaţi că au doborât avionul Malaysia Airlines spun că nu deţin arme capabile să doboare un Boeing

09 Sep 2014   •   15:42
Separatiştii proruşi acuzaţi că au doborât avionul Malaysia Airlines spun că nu deţin arme capabile să doboare un Boeing

Unul dintre principalii lideri ai separatiştilor proruşi din estul Ucrainei a reafirmat marţi că rebelii, acuzaţi că au doborât avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines, nu dispun de arme cu capacitatea de a doborî un Boeing, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit primului raport al anchetatorilor olandezi dezvăluit marţi, avionul Boeing a fost doborât în zbor de 'un mare număr de proiectile de înaltă viteză'. Raportul nu dă totuşi nicio indicaţie privind natura 'proiectilelor', nici originea lor.

'Nu pot să spun decât un lucru: nu avem echipament tehnic capabil să doboare un Boeing şi deci avionul malaezian', a declarat Aleksandr Zaharcenko, 'premierul' republicii autoproclamate Doneţk, citat de Interfax.

Un zbor comercial al Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, în timp ce în zonă aveau loc confruntări violente între forţele şi insurgenţii proruşi.

Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe rebeli că au doborât avionul malaezian cu o rachetă sol-aer, ceea ce separatiştii au dezminţit. Moscova a evocat la rândul său o rachetă trasă de un avion militar ucrainean. Tragedia aviatică s-a soldat cu 298 de victime, între care 193 olandezi.

×