x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serbia: Primele alegeri naţionale din Europa în „era” COVID-19

Serbia: Primele alegeri naţionale din Europa în „era” COVID-19

21 Iun 2020   •   12:01
Serbia: Primele alegeri naţionale din Europa în „era” COVID-19

Sârbii merg la urne duminică pentru a alege un nou parlament, la primele alegeri naţionale din Europa, după ce măsurile de distanţare socială impuse de criza coronavirusului au intrat în vigoare. Secţiile de votare vor avea măşti pentru faţă şi dezinfectant pentru mâini.

Este de aşteptat să nu vină mulți cetățeni sârbi la vot,  de teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Procentul de participare ar putea fi afectat şi de campania de boicot a unor partide de opoziţie, care spun că scrutinul nu va fi corect şi echitabil din cauza controlului ferm al președintelui Aleksandar Vucic asupra presei.

Conform ultimelor sondaje de opinie, Partidul lui Vucic, SNS, ar urma să obţină aproximativ 50% din voturi, stimulat de aprobarea largă a publicului cu privire la gestionarea pandemiei de către guvern.

Partenerul coaliţiei lui Vucic, Partidul Socialist, este de aşteptat să ajungă pe locul doi cu aproximativ 10%, în timp ce partidul de opoziţie de centru-dreapta, condus de Aleksandar Sapic, primarul unei municipalităţi din Belgrad, ar urma să se claseze pe locul trei.

Serbia, care are o populaţie de 7,2 milioane, a raportat până în prezent 12.803 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 260 de decese. A fost printre primele ţări europene care a început deschiderea frontierelor sale pe 22 mai şi de atunci au fost ridicate majoritatea măsurilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri serbia