x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile speciale de la Bişkek vor execuţii publice

Serviciile speciale de la Bişkek vor execuţii publice

de Mihaela Matachita    |    23 Sep 2009   •   00:00

Înalţi responsabili ai serviciilor de securitate din Kârgâzstan, ex-republică sovietică central-asiatică, în frunte cu şeful GKNB (fostul KGB), au pledat miercuri, în capitala Bişkek, pentru restabilirea pedepsei capitale prin execuţii publice.



AFP, care a transmis ştirea, aminteşte că pedeapsa capitală a fost abrogată în anul 2007, după un moratoriu de nouă ani asupra execuţiilor. Dar miercuri, Murat Sutanikov, şeful GKNB, a declarat la radioul de stat că el "consideră justificată introducerea acestei pedepse de excepţie pentru anumite crime şi în anumite cazuri", deoarece "va ajuta la scăderea ratei criminalităţii".

Astfel "în două-trei zile, ordinea va fi restabilită în ţară", a spus el citat de agenţia kirghiză Akipress. Şi şeful Consiliului de Securitate al ţării, Adahan Madumarov, a pledat în favoarea restabilirii pedepsei cu moartea: "Chiar Statele Unite, care sunt considerate unul dintre modelele democraţiei, practică trei tipuri de pedeapsă cu moartea".

AFP aminteşte că, din Consiliul de Securitate al ţării, fac parte, în primul rând, preşedintele statului Kurmanbek Bakiev, miniştrii Apărării, Internelor, şi şeful GKNB. Consiliul de Securitate a indicat pentru AFP că va studia chestiunea în curând.

×
Subiecte în articol: externe