x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sesiunile Parlamentului European s-ar putea relua la Strasbourg, în septembrie

Sesiunile Parlamentului European s-ar putea relua la Strasbourg, în septembrie

19 Iun 2020   •   15:21
Sesiunile Parlamentului European s-ar putea relua la Strasbourg, în septembrie

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, speră că că eurodeputaţii îşi vor relua sesiunile plenare la Strasbourg, începând cu luna septembrie, transmite AFP.

Legislativul european se reuneşte, de obicei, în fiecare lună la Strasbourg, cu vacanță în august. O mare parte dintre lucrări au loc însă la Bruxelles dar şi-a modificat regulile de funcţionare din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

''Vrem să revenim la Strasbourg. Cred că în septembrie va fi posibil, dacă sunt întrunite condiţiile. Sper că în septembrie va fi posibil să revenim la o viaţă normală în Parlament. Pentru noi, o revenire la Strasbourg va însemna finalizarea acestei perioade de urgenţă'', a spus Sassoli.

El a discutat cu primarul Strasbourgului, cu prefectul regiunii şi cu secretarul de stat însărcinat cu afacerile europene,  Amélie de Montchalin.

Lucrările Parlamentului European se desfăşoară, din martie, exclusiv la Bruxelles şi numai prin teleconferinţă, inclusiv sesiunile plenare.

Sesiunea din septembrie ar trebui să dureze patru zile, cu începere din 14 septembrie.

Sediul Parlamentului European de la Strasbourg, capitala Alsaciei, una dintre regiunile Franţei cele mai afectate de COVID-19, a fost transformat într-un centru de testare a coronavirusului, cu o capacitate de 2.000 de probe pe zi. 

×