x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sfere misterioase descoperite pe o plajă din Suedia

Sfere misterioase descoperite pe o plajă din Suedia

19 Oct 2018   •   13:07
Sfere misterioase descoperite pe o plajă din Suedia
Sursa foto: Johan Nilsson/TT

Autoritățile din Skane, Suedia încearcă să rezolve misterul a mii de bile albe găsite de-a lungul coastei de sud, marți. Una dintre teoriile autorităților este că acestea provin de la o centrală nucleară din apropiere, scrie The Local.

Miercuri dimineață, muncitorii din Trelleborg au colectat peste o mie de sfere lipicioase, puțin mai mari decât o mingie de tenis, făcute din polistiren expandat și acoperit cu o substanță lipicioasă, dure la exterior. 
„Municipalitatea are o teorite că ar putea fi materiale folosite la împachetat pe un vapor, dar este doar o teorie.”, a spus inspectorul de mediu al municipalității, Lyudmila Frandsen. 
Primele informații despre prezența acestora pe coastă au apărut în jurul orei 10:00, marți. După ce au spart bilele cu un ciocan, Frandsen și echipa sa au identificat în centrul acestora o variantă suedeză de polistiren expandat.
Un profesor de la Departamentul de Inginerie Chimică de la Universitatea Lund, Hans Karlsson, a declarat pentru ziarul Sydsvenskan că este de părere că bilele au fost folosite pentru curățarea scoicilor și a altor animale și plante de pe sistemul de răcire al centralelor electrice, precum Barseback, o stație nucleară dezafectată din apropiere. 

×