x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sfidare: Coreea de Nord anunţă că poate învinge „orice inamic”

Sfidare: Coreea de Nord anunţă că poate învinge „orice inamic”

de Mediafax    |    15 Apr 2012   •   09:26
Sfidare: Coreea de Nord anunţă că poate învinge „orice inamic”

Noul lider nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat, in primul discurs adresat natiunii, ca statul nord-coreean nu va mai putea fi amenintat niciodata cu arme atomice.

Occidentul suspecteaza ca regimul nord-coreean detine mai multe arme nucleare si efectueaza frecvent teste atomice si balistice.

"Superioritatea militara si tehnologica nu mai este doar in mainile imperialistilor. Vremurile in care inamicii ne amenintau si ne santajau cu bombe atomice au trecut de mult", a declarat noul lider de la Phenian, sugerand ca tara sa detine arme nucleare.

"Nicio tara nu ne poate ataca", a continuat el, in prezenta unor oficali de rang inalt din cadrul armatei si partidului unic.

Kim Jong-Un a reamintit ca istoria Coreei de Nord a inceput "cu doar doua pistoale".

"Dar am acumulat destula experienta, iar acum putem invinge orice inamic", a subliniat liderul stalinist.

Kim Jong-Un nu a ratat ocazia de a-i omagia pe bunicul sau, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord in 1948, si pe tatal sau, Kim Jong-Il. "Prezint cele mai curate ganduri de respect marilor tovarasi Kim Il-Sung si Kim Jong-Il", a subliniat noul lider, in aplauzele publicului. Kim Jong-Un i-a succedat in functie tatalui sau in decembrie 2011.

"In drum spre victoria finala!", a incheiat el, in fata miilor de militari care participau la parada.

Parada s-a incheiat prin prezentarea rachetelor nord-coreene de tip Styx (sol-mare), SA2, SA3 si SA5 (sol-aer), precum si Scud (Hwasong).

Armata a prezentat si racheta Nodong, o versiune Scud modernizata, care are o raza de actiune de 900 de kilometri, precum si rachete de tip Musudan, cu o raza de actiune de 2.500 de kilometri.

×
Subiecte în articol: coreea nord orice inamic