x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shinzo Abe despre Trump: Un lider demn de încredere

Shinzo Abe despre Trump: Un lider demn de încredere

18 Noi 2016   •   16:07
Shinzo Abe despre Trump: Un lider demn de încredere

Premierul Japoniei, Shinzo Abe a declarat  la New York, după discuţiile cu preşedintele ales al Statelor Unite, că Donald Trump este un lider demn de încredere cu care speră să contruiască o relaţie solidă.

Premierul nipon este primul conducător străin care-l întâlneşte pe Trump după victoria din alegerile prezidenţiale. France Presse notează că viitorul şef al Casei Albe i-a îngrijorat pe principalii aliaţii ai Statelor Unite din Asia cu afirmaţiile din campania electorală.

El a spus că ar putea retrage forţele staţionate în Coreea de Sud şi Japonia, dacă cele două ţări nu-şi sporesc contribuţia fianciară pentru întreţinerea soldaţilor americani. Şi ambasadorul Israelului l-a vizitat joi, 17 noiembrie, pe Donald Trump, calificându-l drept un prieten adevărat, cu care ţara sa este nerăbdătoare să lucreze.

Potrivit AFP, Trump a surprins clasa politică şi organizaţiile evreieşti din Statele Unite când l-a numit ca principal strateg şi consilier pe Steve Bannon, acuzat de afirmaţii antisemite şi rasiste. 

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/96430#sthash.fmoi0rBt.dpuf

×
Subiecte în articol: Shinzo Abe donald trump