x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SI difuzează o înregistrare video în care autorul atacului din Germania îi ameninţă pe 'necredincioşi'

SI difuzează o înregistrare video în care autorul atacului din Germania îi ameninţă pe 'necredincioşi'

19 Iul 2016   •   20:30
SI difuzează o înregistrare video în care autorul atacului din Germania îi ameninţă pe 'necredincioşi'
Sursa foto: FOTO - ARHIVA

Gruparea ultra-radicală Stat Islamic (SI) a difuzat marţi o înregistrare video în care apare autorul atacului din Germania în care acesta anunţă că va comite acest atac şi în care rosteşte ameninţări împotriva 'necredincioşilor', relatează AFP.

În înregistrarea video subtitrată în limba arabă şi difuzată de Amaq, o agenţie care are legături cu Stat Islamic, tânărul afgan, prezentat sub numele de 'Muhammad Riyad', apare cu un cuţit în mână, anunţând în limba paştună că executa o 'operaţiune' în Germania şi descriindu-se ca fiind un 'soldat al califatului'.

Afganul în vârstă de 17 ani afirmă în înregistrarea video de două minute şi 20 de secunde că 'soldaţii califatului' îi vor ataca peste tot pe 'necredincioşi', un cuvânt folosit de Stat Islamic referitor la occidentali. El a afirmat că noi atacuri vor avea loc şi în alte părţi.

Tânărul afgan a postat un 'mesaj criptic' pe social media cu 24 de ore înainte de atac în care făcea referire la 'duşmanii islamului', a informat poliţia germană, relatează DPA.

Mesajele scrise în limba paştună găsite în camera atacatorului includ un pasaj în care acesta afirmă că speră să se poată răzbuna pe necredincioşi şi să poată merge în rai, a precizat poliţia.

Luni seara în jurul orei 21:15 locală, tânărul afgan, solicitant de azil, a rănit grav cu lovituri de topor şi cuţit cinci pasageri ai unui tren din Germania, înainte de a fi ucis de poliţie. Potrivit primelor date ale anchetei, mai mulţi martori au declarat că afganul a strigat 'Allahu Akbar' ('Allah este mare'), iar în camera individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecţionat artizanal.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat marţi atacul, înainte de difuzarea înregistrării video, o premieră în Germania, ţară scutită până acum de atentate islamiste de amploare.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: isis si atac topor tren germania video