x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi Italia ridică vălul

Şi Italia ridică vălul

de Sînziana Stancu    |    03 Aug 2011   •   21:00

Un comitet din Parlamentul italian a votat un proiect de lege care ur­ma­res­te sa le interzica femeilor purtarea valului islamic in public sau sa-si acopere in vreun fel fata cu voaluri de acest gen. Legea se bucura de sus­ti­ne­rea coalitiei de centru-drepta a premierului Silvio Berlusconi, care vrea sa interzica portul de tip burka, niqab sau voaluri care sa acopere capul si fata. Proiectul de lege urmeaza sa treaca prin votul intregului Parlament, imediat dupa vacanta de vara.

Pana acum, Franta si Belgia sunt tarile care au interzis valul islamic in public, iar Italia are toate sansele sa devina cea de-a treia tara care va adopta aceasta masura. Daca proiectul italian va deveni lege, persoanele care o vor incalca vor plati amenzi intre 150 si 300 de euro si vor face si munca in folosul comunitatii. Iar pentru cei care le vor forta pe femei sa poarte valul islamic in public, amenda va fi de 30.000 de euro, precum si pana la 12 luni de inchisoare, informeaza agentia ANSA.

Legea "va pune capat suferintelor pe care multe femei sunt obligate sa le indure" purtand valuri care "le ucide demnitatea", a declarat o depu­tata din partidul lui Berlusconi.

×