x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi Marea Britanie îşi întăreşte securitatea la ambasade

Şi Marea Britanie îşi întăreşte securitatea la ambasade

de Marina Constantinoiu    |    02 Mai 2011   •   13:27

Londra a ordonat ambasadelor sale din întreaga lume să ia măsuri pentru întărirea dispozitivelor lor de securitate, după uciderea liderului celei mai temute reţele teroriste din lume, Al-Qaida, în urma unei operaţiuni americane, relatează AFP.

Anunţul a fost făcut de şeful diplomaţiei britanice, William Hague, care a făcut apel la "mai multă vigilenţă”, relatează AFP.

"Trebuie să facem în aşa fel încât să nu scadă vigilenţa contra reţelei Al-Qaida şi a organizaţiilor afiliate ei. Ar putea exista elemente ale Al-Qaida care vor încerca să arate în săptămânile următoare că sunt încă active, aşa cum este şi cazul unora dintre ele. Am cerut, în consecinţă, în această dimineaţă, ambasadelor noastre să-şi revizuiască dispozitivul de securitate pentru ca vigilenţa să fie sporită”, a declarat Hague pentru postul de radio BBC4.

Moartea lui bin Laden, care a survenit în urma unei operaţiuni americane efectuate duminică în Pakistan, "este o lovitură foarte severă dată Al-Qaida, dar, ca orice organizaţie care a încasat o lovitură, şi aceasta va dori să demonstreze într-un fel sau altul că este capabilă să funcţioneze în continuare”, a adăugat Hague.

×