x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi peste Prut se negociază şefia statului!

Şi peste Prut se negociază şefia statului!

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Dec 2009   •   00:00

Astăzi cunoaştem, cu siguranţă, cine va conduce România în următorii 5 ani. Tot astăzi vom cunoaşte şi dacă peste Prut, în Moldova, comuniştii vor accepta numirea lui Marian Lupu ca preşedinte al republicii. Voronin îl ia pe "NU!" în braţe, Stepaniuc ne vorbeşte despre "o surpriză", iar Lupu ne îndeamnă "să aşteptăm".



Înaintea începerii votului pentru alegerea lui Marian Lupu ca preşedinte al Moldovei, candidatul Alianţei a spus că nu ştie de vreo "schimbare în atitudinea lui Voronin de după dialogul de vineri. Unul în care nu mi-a promis nimic". La intrarea în sala Parlamentului, Voronin a punctat din nou că "nu participăm la numirea lui Marian Lupu". Totuşi, Stepaniuc a contrazis oarecum spusele şefului comuniştilor, el afirmând:  "Veţi vedea! Va fi o surpriză!"

La ora 10:00, a  început şedinţa Parlamentului, în cadrul căreia vor avea loc alegerile repetate ale şefului statului. Până astăzi, în interiorul PCRM existau două opinii diferite faţă de alegerea lui Marian Lupu în funcţia de preşedinte al ţării.

"Dacă vor fi plecări de la PCRM şi vor veni cu solicitarea de a veni la PDM, vom rămâne deschişi pentru a discuta aceste iniţiative, deoarece suntem ambele partide pe segmentul de centru - stânga", Marian Lupu, preşedinte PDM.

×
Subiecte în articol: alegeri moldova 2009