x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Si rivalul lui Bush are o Lewinsky

Si rivalul lui Bush are o Lewinsky

14 Feb 2004   •   00:00

Democratii nu scapa de vechea buba, aventurile extraconjugale.

Tocmai cand l-a depasit in sondaje pe presedintele SUA, contracandidatul democrat John Kerry a suferit o severa lovitura de imagine. O publicatie influenta a dezvaluit ca familistul Kerry a avut o aventura gen "Lewinsky".
ANA ILIE

Cele mai negre scenarii ale taberei democrate si ale echipei care se ocupa de campania lui John Kerry pentru Casa Alba au devenit realitate. Dupa un succes dublu in statele Tennessee si Virginia, nimeni nu se astepta ca rivalul principal al lui Bush sa mai intampine vreun obstacol. Insa tanara Alex Polier, in varsta de 24 de ani, ar putea fi o piedica grea pentru Kerry. Desi are 60 de ani, democratul are inima zburdalnica. Presa sustine ca a avut o aventura cu Alex, o fosta colaboratoare. Scandalurile sexuale au ruinat credibilitatea presedintilor democrati John Fitzgerald Kennedy (JFK) si Bill Clinton.

JURNALISTA ALEX. John Kerry a curtat-o indelung pe jurnalista Alex. Aventura dintre cei doi ar fi inceput in urma cu cativa ani, cand Kerry a invitat-o la Washington pentru cateva zile, pentru a o angaja. Parintii ziaristei l-au categorisit pe Kerry drept un "ticalos". Pentru ca Alex se afla in Kenya in momentul izbucnirii scandalului au inceput sa se auda voci care sustin ca John Kerry a "expediat-o" din SUA de teama dezvaluirilor compromitatoare.

SOTIA INSELATA. Kerry, senator al statului Massachusets, a fost casatorit de doua ori. Actuala sotie, Teresa, este mostenitoarea imperiului ketchup-ului Heinz. O femeie dura, Teresa si-a amenintat primul sot ca il mutileaza daca o inseala, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la "tratamentul " pe care i-l va aplica lui Kerry.

CASA ALBA SI SEXUL. Publicul american "taxeaza" sever scandalurile sexuale in care sunt implicati politicienii. Relatia dintre Bill Clinton si stagiara Monica Lewinsky a tinut capul de afis al presei un an intreg. Electoratul a fost un pic mai bland cu presedintele asasinat JFK, care a avut o aventura cu actrita Marilyn Monroe.

Presedintele vitezoman

Din seria amanuntelor personale despre candidati, Casa Alba a dezvaluit ieri cateva documente revelatoare pentru cariera militara a lui George Bush. Astfel, presedintele SUA a fost arestat in tinerete pentru o gluma proasta facuta in timpul facultatii. Bush a fost chemat in justitie pentru doua accidente de automobil si a primit doua amenzi de circulatie pentru incalcarea vitezei regulamentare. In mod normal, pentru astfel de nereguli, Bush ar fi trebuit sa obtina o dispensa pentru a urma o cariera militara in Garda Nationala, in loc de a fi trimis direct in lupta, in Vietnam. Aceasta dispensa nu apare nicaieri in dosarul militar al lui Bush, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la tratamentul preferential primit de viitorul presedinte.

×
Subiecte în articol: externe bush kerry