x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și Trump, în vizorul „statului paralel”?

Și Trump, în vizorul „statului paralel”?

de Şerban Mihăilă    |    24 Ian 2018   •   13:30
Și Trump, în vizorul „statului paralel”?

Oficialități ale Biroului Federal de Investigații al SUA au discutat prin mesaje private despre înființarea unei „societăți secrete” formate din membri ai Departamentului american al Justiției și ai FBI, care să-l submineze din interior pe președintele Donald Trump. „Structura” ar fi fost constituită imediat după ce actualul șef al Casei Albe a câștigat alegerile din 2016.

Membrii Congresului american au fost informați că, imediat după aflarea deznodământului confruntării prezidențiale dintre Donald Trump și adversara sa democrată, Hillary Clinton, responsabili ai Biroului Federal de Investigații al SUA comunicau prin mesaje text despre înființarea unei „societăți secrete” formate din membri ai Departamentului american al Justiției și ai FBI, care să saboteze din interior activitatea noului președinte, a declarat, luni, congresmanul republican John Ratcliffe, într-o apariție la postul de televiziune „Fox News”, apropiat de Casa Albă. „Am aflat că este posibil ca, imediat după alegeri, să fi fost constituită o societate secretă, în interiorul Departamentului de Justiție și al FBI”, care să acționeze contra noului lider de la Washington, a precizat Ratcliffe, membru al Comitetului Juridic al Camerei Reprezentanților din Congresul american. „Nu vreau să spun că acest lucru s-a întâmplat în realitate, însă cei care au vorbit despre asta trebuie să vină în fața noastră, să ne explice în ce context au avut discuția respectivă”, a adăugat el. Dezvăluirea a fost făcută după ce, în acest week-end, Departamentul de Justiție le-a predat membrilor Comitetului Juridic din Congres 384 de pagini, conținând mesaje text schimbate între Peter Strzok și amanta acestuia, Lisa Page, ambii oficialități FBI de rang înalt, scrie site-ul conservator „Breitbart”.

Anchetă cu potențial incendiar

Mesajele au fost descoperite de inspectorul general al Departamentului Justiției, care are misiunea de a stabili dacă investigația asupra mail-urilor utilizate de Hillary Clinton, precum și ancheta în privința  contactelor membrilor echipei Trump cu oficialități de la Moscova, în timpul campaniei electorale, au la bază rațiuni politice. Sutele de mesaje text dintre Strzok și Page dezvăluie că ambii agenți ai FBI îl detestau pe Trump și o susțineau frenetic pe Hillary Clinton. Ambii se temeau de rezultatul alegerilor și discutau despre „o politică de asigurare” sau un așa-numit „plan B”, în cazul unei victorii a miliardarului american. „Conținutul acestor mesaje dintre oficialități FBI de rang înalt sunt extrem de îngrijorătoare, atunci când ne gândim la momentul în care au fost adoptate anumite decizii-cheie de către Departamentul Justiției și FBI, precum și atunci când ne referim la cei ce au luat aceste hotărâri și la evidenta manipulare a celor însărcinați cu derularea investigațiilor”, se arată într-un comunicat comun redactat de câțiva congresmeni republicani, citat de „Breitbart”. În mod misterios, conținutul mesajelor schimbate între Strzok și Page între jumătatea lunii decembrie 2016 și data de 17 mai 2017 a dispărut. Potrivit Departamentului Justiției, dispariția are „cauze tehnice”.

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a anunțat că, în prezent, se desfășoară o anchetă internă pentru a stabili cauza dispariției mesajelor FBI.

 

 

 

×
Subiecte în articol: trump stat paralel