x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și Turkcell va folosi serviciile mobile ale Huawei

Și Turkcell va folosi serviciile mobile ale Huawei

12 Feb 2020   •   22:30
Și Turkcell va folosi serviciile mobile ale Huawei

Compania turcească de telecomunicaţii Turkcell a semnat un acord cu gigantul chinez Huawei pentru a utiliza infrastructura sa de aplicaţii mobile, devenind primul furnizor din afara Chinei care va utiliza sistemul, au anunţat miercuri cei doi operatori, transmite Reuters.

Firma chineză a dezvoltat Huawei Mobile Services (HMS), care include un magazin online de aplicaţii şi servicii cloud, după ce sancţiunile SUA au dus la izolarea acesteia de furnizori cheie de software şi componente, precum Google, Intel şi Panasonic.

Vorbind la o conferinţă de presă, şeful Turkcell, Murat Erkan, a afirmat că firma vrea să vândă un milion de telefoane mobile Huawei cu infrastructura HMS până la finalul lui 2021.

Seth Wang, manager de ţară la Huawei Turkey Consumer Electronics Group, a declarat că sute de ingineri software lucrează pentru ca infrastructura HMS să fie gata de utilizare în Turcia. Aici sunt 4,6 milioane de utilizatori care folosesc telefoane Huawei.

Washingtonul a interzis în luna mai companiilor americane să aibă legături comerciale cu Huawei din cauza unei presupuse ameninţări privind reţelele sale 5G pentru securitatea naţională, însă, de atunci, au fost date două moratorii la decizie, astfel încât, până în februarie, compania chineză poate opera în SUA. Autorităţile de la Washington sunt preocupate că tehnologia Huawei utilizată în reţelele 5G ar putea fi folosită pentru spionaj în slujba statului chinez.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: huawei