x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi “Verzii” din Ungaria vin la Miercurea-Ciuc. ”Susţinem autonomia”, anunţă aceştia

Şi “Verzii” din Ungaria vin la Miercurea-Ciuc. ”Susţinem autonomia”, anunţă aceştia

13 Aug 2013   •   17:20
Şi “Verzii” din Ungaria vin la Miercurea-Ciuc. ”Susţinem autonomia”, anunţă aceştia

Partidul Verde din Ungaria,  “LMP- Lehet Mas Politika” (Politicile pot fi diferite) a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că următoarea şedinţă a parlamentarilor săi va avea loc în reşedinţa judeţului Harghita, Miercurea Ciuc. “Următoarea şedinţa LMP va avea loc în Miercurea-Ciuc, unde dorim să avem întâlniri cu toate formaţiunile politice ale minorităţii maghiare”, a declarat parlamentarul LMP, Mile Lajos

În căutare de voturi
După taberele de vară ale Fidesz şi Jobbik, LMP este al treilea partid din Ungaria care descinde în interval de nici măcar o lună în judeţul Harghita în căutarea voturilor maghiarilor cu dubla cetăţenie.”În cadrul vizitei în ţinutul Secuiesc dorim să atragem atenţia asupra măsurilor greşite ale Budapestei de a încerca să dicteze care sunt reprezentanţii legitimi ai maghiarilor din diaspora. Poziţia LMP este clară. Susţinem toate demersurile legitime ale maghiarilor din afara graniţelor pentru obţinerea autonomiei. Vom pune în mişcare toate relaţiile internaţionale cu scopul de a obţine realizarea normelor aflate în concordanţă cu drepturile omului. Politica naţională LMP poate avea succes doar dacă este în concordanţă cu o politică a vecinătăţii echilibrată şi eficace”, a mai spus Mile Lajos, citat de Magyar Hirlap.

Interesaţi de Bazinul Carpatic
Aflată în opoziţie, LMP a intrat în Parlament în 2010,  obţinând 6% din voturi la alegeri, devenind astfel a patra forţă politică, după Fidesz, socialiştii din MSZP şi Jobbik. “Un element important al politicii naţionale este apartenenţa Bazinului Carpatic la o unitate ecologică, iar în acest sens organizaţiile maghiare din interiorul şi din afara graniţelor vor avea mult de lucru. Un subiect important rămâne deschiderea minei de la Roşia Montana. Noi, cei de la LMP, dorim o dezbatere publică pe această temă”, a adăugat un alt parlamentar LMP, Meszerics Tamas.

×