x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOTO Siberia: Dintr-o data, cerul s-a intunecat in plina zi!

FOTO Siberia: Dintr-o data, cerul s-a intunecat in plina zi!

25 Iul 2018   •   16:24
FOTO Siberia: Dintr-o data, cerul s-a intunecat in plina zi!

Brusc, cerul a devenit negru in mai multe regiuni din regiunea siberiana Iakutia. De ce? In absenta unei explicatii oficiale, oamenii au avansat propriile versiuni, mergand de la prezenta unui OZN, la o eclipsa de soare neanuntata. 

 

Locuitorii a trei regiuni din Iakutia au fost socati cand, la ora 11,00 dimineata cerul s-a intunecat brusc si s-a facut noapte in plina zi.

"In aproximativ o jumatate de ora, ziua s-a facut noapte, o noapte neagra, urata", a relatat un martor ocular. "Nu se vedea nimic. A trebuit sa aprind lumina", a intervenit altul. 

Mai intai, cerul s-a colorat ca inaintea unei furtuni puternice. Apoi, lumina a inceput sa scada in intensitate. Oamenii au ramas uluiti, iar persoanele in varsta au declarat, potrivit presei locale, ca nu au mai vazut asa ceva. 

Soarele si-a reintrat in drepturi dupa aproape trei ore, iar statiile meteorologice nu au inregistrat nici o anomalie. Ipoteza unei eclipse solare a fost rapid respinsa, pentru ca, de regula, astfel de fenomene sunt anuntate din timp. 

Sa fi fost efectul incendiilor de vegetatie din regiunile invecinate? De ce nu. Sau poate intunericul a fost generat de praful creat de ciocnirea a doua corpuri ceresti sau de testul unei arme secrete? Dar daca a fost "mana diavolului?", s-au intrebat oamenii.

Explicatii oficiale nu au venit, la fel cum nu exista nimic despre meteoriti sau eclipse. Concluzia: un mister!

   

×