x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Silent protest @Channel4″, romanii protesteaza in strada la Londra!

“Silent protest @Channel4″, romanii protesteaza in strada la Londra!

21 Feb 2015   •   22:30
“Silent protest @Channel4″, romanii protesteaza in strada la Londra!
"Nu judeca o țară întreagă, de peste 20 de milioane de locuitori, după ceea ce ai vazut pe Channel 4, un grup etnic de doar 3,3%".
Documentarul Channel 4 despre imigrantii din Romania a nascut revolta in comunitatea romaneasca din Marea Britanie, mai multe sute de persoane anuntandu-si prezenta la un protest in fata sediului televiziunii britanice, duminica, intre orele 15.00 si 19.00.

Dupa difuzarea documentarului "The romanians are coming", in care imigrantii sunt prezentati ca fiind infractori, oameni fara adapost, persoane care sosesc in Marea Britanie pentru a cersi si care dorm sub poduri, la metrou si traiesc din ajutoare sociale, reprezentantii imigratiei din Romania, in majoritate tineri, s-au mobilizat pe retelele de socializare pentru protesta.

Protestul de duminica se va numi “Silent protest @Channel4″. Manifestantii vor purta pancarte pe care vor fi inscrise mesaje care demonstreaza mandria de a fi roman, "Dacă vrei sa lucrezi la Microsoft trebuie să inveti romana. Este a doua limba vorbita la Microsoft!" , "Scriem cu pixul datorită unui roman", "Zburam cu avionul supersonic datorita unui roman", "Romania este o tara de nota 10 datorită Nadiei! ".

A fost initiată si o petitie online impotriva Channel 4, care a strans peste 2.000 de semnaturi in doar 48 de ore.

Următorul episod al seriei "Vin romanii! " ar trebui sa fie difuzat de postul Channel 4, marți, 24 Februarie de la ora 21.00. Cu aceasta ocazie, britanicii vor explora viata din Romania si ce ii motiveaza pe romani sa-si paraseasca tara pentru a veni in Anglia. Personajele principale vor fi Mihaela, asistenta medicala si a Adi, un tanar care spala masini pentru 30 de euro, iar noaptea doarme sub un pod.


×