x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timp ce liderii lumii încercau să-i salveze ţara

Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timp ce liderii lumii încercau să-i salveze ţara

06 Noi 2011   •   11:29
Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timp ce liderii lumii încercau să-i salveze ţara

Liderii lumii au fost ingoziti cand premierul italian Silvio Berlusconi a adormit in timp ce ei discutau despre cum sa evite ca Italia sa devina urmatoarea victima a crizei din zona euro, scrie Daily Mail.

In timpul discutiilor de la Summitul G20 de la Cannes, Berlusconi a fost trezit de doua ori de oficiali. Premierul a atipit in timp ce Barack Obama, David Cameron, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy, intre altii, il indemnau sa faca mai mult pentru a-si salva tara de la faliment. Frustrati de indecizia sa, ei l-au umilit, obligandu-l sa permita unor inspectori de la Fondul Monetar International (FMI) sa verifice datele economice ale Italiei, pentru a preveni sa calce pe urmele Greciei.

"Exista o ingrijorare tot mai mare in legatura cu faptul ca Berlusconi nu detine controlul asupra a ceea ce se petrece in Italia. A adormit de doua ori in timpul discutiilor. I-a alarmat foarte tare pe oficialii sai. Au fost nevoiti sa il trezeasca cu un ghiont. Ceilalti oficiali nu au avut cum sa nu observe", a spus un diplomat.

Berlusconi a avut apoi o izbucnire furioasa impotriva monedei unice spunand ca "italienii au fost ssaraciti de cand a fost introdusa moneda euro".

×