x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi înfurie Italia: Mussolini a făcut multe lucruri bune, în afară de legile rasiale antisemite

Silvio Berlusconi înfurie Italia: Mussolini a făcut multe lucruri bune, în afară de legile rasiale antisemite

28 Ian 2013   •   16:37
Silvio Berlusconi înfurie Italia: Mussolini a făcut multe lucruri bune, în afară de legile rasiale antisemite
Sursa foto: JOHN THYS / AFP

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a stârnit reacţii furioase duminică după ce a afirmat la Milano, cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului, că Benito Mussolini a făcut multe lucruri bune, în afară de legile rasiale antisemite, potrivit nydailynews.com.

Berlusconi l-a mai lăudat pe Mussolini şi pentru că a ales să fie de partea lui Hitler, menţionând că liderul fascist a vrut să fie astfel de partea câştigătoare. 

"Legile rasiale reprezintă cea mai mare vină a unui lider, Mussolini, care, în schimb, a făcut lucruri bune în atât de multe alte domenii", a declarat Silvio Berlusconi.

Prin "legile rasiale", adoptate în regimul Mussolini, evreii italieni au fost discriminaţi şi persecutaţi. În regimul Mussolini peste 7.000 de evrei au fost deportaţi, aproximativ 6.000 dintre ei murind. Benito Mussolini a condus Italia în perioada 1922-1943.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi mussolini evrei