x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Simpatizantă germană a lui Anders Breivik, împiedicată să intre în tribunal şi expulzată

Simpatizantă germană a lui Anders Breivik, împiedicată să intre în tribunal şi expulzată

19 Apr 2012   •   10:05
Simpatizantă germană a lui Anders Breivik, împiedicată să intre în tribunal şi expulzată

O simpatizanta germana a lui Anders Behring Breivik a fost expulzata din Norvegia, dupa ce a incercat sa patrunda in Palatul de Justitie din Oslo, in prima zi a procesului extremistului de dreapta, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecuta, a anuntat joi politia, citata de AFP.

Tanara, a carei identitate nu a fost dezvaluita, nu a putut trece de controalele de securitate la intrarea in tribunal.

Dupa 24 de ore in detentie, ea a fost condusa la aeroport marti si trimisa in Germania, a precizat ofiterul de politie Jan Kvarme pentru postul de televiziune TV2.

Persoana respectiva, intervievata de TV2 in timp ce statea la coada in fata Palatului de Justitie luni - fara insigna de acreditare, contrar majoritatii persoanelor din jurul rau - a declarat ca i-a promis lui Breivik ca va asista la procesul sau timp de doua saptamani.

Intrebata daca a corespondat prin scrisori cu acuzatul, ea a confirmat dand din cap. Ea a precizat pentru TV2 ca a sosit la Oslo duminica si ca este din Stuttgart.

"In momentul controlului, s-a dovedit ca ea voia sa intre ca sa-l vada pe Breivik. Dupa ce am verificat la autoritatile straine, am primit confirmarea ca aceasta femeie a fost condamnata de mai multe ori pentru tulburarea ordinii publice in tara sa", a afirmat Kvarme.

"Am decis atunci ca este indezirabila in tara", a adaugat el, confirmand nationalitatea sa germana.

"S-a spus ca ea a afirmat ca ar fi prietena, dar nu putem specula in aceasta privinta. Nu avem informatii care sa sugereze ca ea este prietena lui", a insistat ofiterul.

Dupa mai multe lui de interdictie, extremistul de dreapta, judecat pentru atentatele soldate cu 77 de morti la 22 iulie 2011 in Norvegia, poate primi scrisori in celula sa de la inchisoarea Ila, de la periferia capitalei Oslo.

Conform unui militant antirasist care supravegheaza intrarile in Palatul de Justitie incepand de luni, cativa extremisti de dreapta norvegieni au fost vazuti intrand in cladire pentru a asista la audieri, in locurile rezervate publicului, a precizat postul de televiziune. (Mediafax)

×