x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Simptomele cheie ale COVID-19

Simptomele cheie ale COVID-19

01 Apr 2020   •   21:39

Pierderea simțurilor mirosului și gustului pare a fi cea mai bună metodă de a diagnostica COVID-19, potrivit datelor colectate cu ajutorul unei aplicații ce urmărește simptomele, dezvoltată de oamenii de știință din Marea Britanie și SUA pentru a ajuta la monitorizarea pandemiei, anunță Reuters.

Aproape 60% dintre pacienții care au fost ulterior confirmați ca fiind pozitivi cu COVID-19 au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și gustului, au arătat datele analizate de cercetători, comparativ cu 18% dintre cei care au fost testați negativ. Aceste rezultate, care au fost postate online, pot prezice un diagnostic pozitiv cu COVID-19 mult mai bine decât febra, spun cercetătorii de la King’s College London. Aplicația, despre care cercetătorii afirmă că ar putea ajuta la încetinirea epidemiei și la identificarea mai rapidă a celor cu risc de a contracta boala, poate fi descărcată pe adresa covid.joinzoe.com.

 

Dacă suficienți oameni vor furniza propriile simptome, spun cercetătorii, aplicația ar putea furniza și sistemelor de asistență medicală informații vitale.


 

×