x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sinucidere logică. Jurnalul unui adolescent de 15 ani arată cum a cântărit cu argumente pro şi contra gândul sinuciderii, înainte să se împuşte

Sinucidere logică. Jurnalul unui adolescent de 15 ani arată cum a cântărit cu argumente pro şi contra gândul sinuciderii, înainte să se împuşte

08 Mai 2012   •   16:51
Sinucidere logică. Jurnalul unui adolescent de 15 ani arată cum a cântărit cu argumente pro şi contra gândul sinuciderii, înainte să se împuşte

Jurnalul unui adolescent de 15 ani, care s-a impuscat, luna trecuta, arata cum acesta a petrecut doua luni cantarind cu argumente pro si contra, uneori matematice, daca merita sa traiasca sau nu.

Dario Iacoponi era elev la prestigioasa scoala London Oratory, din Anglia, avand note maxime. Profesorii acestuia spun ca avea o inclinatie spre filosofie, lucru care reiese si din jurnalul pe care politistii care au anchetat cazul l-au gasit.

Doctorul John Burton, din cadrul politiei, spune ca adolescentul nu avea probleme cu parintii sau colegii de scoala, gandul sinuciderii fiind rezultatul meditatiilor acestuia asupra inutilitatii vietii.

"Acest lucru reiese foarte clar din jurnal. Nu exista alt verdict. Era foarte stoic, nu se temea de moarte. A facut si calcule matematice care sa dovedeasca asta si a ajuns la o concluzie despre care spune ca e incontestabila", a declarat acesta.

Ultimile pagini ale jurnalului sunt dedicate gasirii unei metode de sinucidere. Adolescentul a repetat scena si a gasit metoda de a se folosi de o lingura pentru a apasa tragaciul unei pusti pe care sa si-o puna cu teava in gura.

Apoi a asteptat ca ambii parinti sa fie plecati de-acasa si s-a sinucis. Nu a lasat un bilet de adio.

Nadia Taylor, o prietena de familie, spune ca Dario a fost mereu un copil prietenos, vestea fiind una total neasteptata.

"Era un baiat extrem de capabil, care se intelegea bine cu profesorii si colegii. Parea foarte fericit", a declarat si directorul liceului London Oratory, John McIntosh.

×
Subiecte în articol: sinucidere london oratory dario iacoponi