x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria. Aproximativ 30 de civili, printre care copii si femei, au fost ucişi în lovituri aeriene

Siria. Aproximativ 30 de civili, printre care copii si femei, au fost ucişi în lovituri aeriene

07 Dec 2015   •   22:06
Siria. Aproximativ 30 de civili, printre care copii si femei, au fost ucişi în lovituri aeriene

Cel puţin 26 de civili au fost ucişi luni în nord-estul Siriei în lovituri aeriene, întreprinse după toate probabilităţile de coaliţia internaţională condusă de SUA, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Şapte copii şi patru femei se numără printre victimele acestor lovituri, care au vizat zone din apropierea satului Al-Hol, recucerit luna trecută din mâinile jihadiştilor din Statul Islamic (SI) de către forţe rebele arabe şi kurde, a anunţat OSDO, care dispune de o vastă reţea de surse de informaţie în Siria.

'Raidurile au vizat satul al-Khan, care se află în continuare în mâinile grupării SI, însă Daech (acronimul în arabă al SI) este prezentă doar la periferia acestui sat şi din acest motiv victimele sunt civili', a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Bilanţul s-ar putea agrava şi mai mult, în condiţiile în care 17 persoane sunt în continuare prinse sub dărâmături.

Coaliţia internaţională condusă de SUA a început să bombardeze poziţiile SI în Siria în septembrie 2014. Un purtător de cuvânt al coaliţiei a declarat că o anchetă va fi deschisă pe marginea informaţiilor privind moartea unor civili în lovituri aeriene ale coaliţiei.

Siria este, din 2011, scena un sângeros conflict. Gruparea SI deţine controlul asupra unor vaste teritorii ale acestei ţări, precum şi în Irakul vecin.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: siria lovituri lovituri aeriene copii femei