x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Consulatul Rusiei la Alep, lovit de tiruri de mortier; nu s-au înregistrat victime

Siria: Consulatul Rusiei la Alep, lovit de tiruri de mortier; nu s-au înregistrat victime

29 Apr 2016   •   19:55
Siria: Consulatul Rusiei la Alep, lovit de tiruri de mortier; nu s-au înregistrat victime

Mai multe tiruri de mortier au lovit Consulatul Federaţiei Ruse la Alep, fără a face victime, a anunţat vineri diplomaţia rusă, în contextul în care cel de-al doilea oraş ca importanţă din Siria este ţinta unor raiduri aeriene ale regimului de la Damasc, susţinute, potrivit unor surse, de Moscova, informează AFP.

"Clădirea Consulatului General al Rusiei la Alep a fost vizată de un atac de mortier la 28 aprilie, în jurul orei 15.00, ora Moscovei (12.00 GMT)', a anunţat într-un comunicat Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse. "Un obuz a căzut în incinta consulatului şi alte trei au explodat în exteriorul grilajelor. Nu s-au înregistrat nici morţi, nici răniţi", precizează comunicatul.

Consulatul şi-a suspendat operaţiunile din ianuarie 2013 şi doar angajaţii de naţionalitate siriană mai lucrau acolo, potrivit comunicatului.

"Potrivit informaţiilor noastre, atacul asupra Consulatului General a fost unul premeditat şi a fost comis de Frontul al-Nusra (ramura siriană a Al-Qaida) şi de alte grupări rebele aliate, devenite tot mai active în ultimul timp lângă Alep", a precizat diplomaţia rusă. "Condamnăm cu fermitate acest atac terorist", adaugă comunicatul, făcând apel la "respectarea completă a armistiţiului".

Acesta din urmă, încheiat în urmă cu două luni, este muribund în regiunea Alep (nordul Siriei), principalul câmp de luptă în războiul civil din Siria, în care au murit peste 270.000 de oameni.

În ultima săptămână peste 200 de civili au fost ucişi în raiduri aeriene sângeroase efectuate de regim asupra cartierelor rebele şi în bombardamente ale insurgenţilor asupra cartierelor guvernamentale, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit unor responsabili americani, atacurile regimului de la Damasc, care pare să pregătească un asalt asupra Alep, sunt susţinute de aviaţia militară rusă. Moscova dezminte aceste informaţii, afirmând că în ultimele zile nu a efectuat niciun zbor în spaţiul aerian al localităţii.AGERPRES

×