x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Macron avertizează Turcia

Siria: Macron avertizează Turcia

01 Feb 2018   •   13:10
Siria: Macron avertizează Turcia

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat Turcia, declarând că operaţiunea desfăşurată în regiunea Afrin nu ar trebui să devină o scuză pentru invadarea Siriei. El a afirmat că îşi doreşte ca Ankara să îşi coordoneze acţiunile împreună cu aliaţii, informează site-ul agenţiei Reuters.

„Dacă se va dovedi că această operaţiune are alt scop decât acela de a combate ameninţarea teroristă de la graniţa cu Turcia şi se va transforma într-o operaţiune de invazie, atunci va deveni o problemă reală pentru noi”, a declarat Emmanuel Macron, într-un interviu acordat publicaţiei „Le Figaro”. Potrivit cotidianului „Le Figaro”, Macron a mai precizat că va vorbi cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, despre cooperarea cu aliaţii săi din Occident. La 19 ianuarie, armata turcă a declanşat operaţiunea „Ramura de măslin”, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia siriană Afrin. Obiectivul este înlăturarea militanţilor grupării insurgente kurde „Unităţile Populare de Protecţie” (YPG), consideraţi o extensie a mişcării insurgente separatiste „Partidul Muncitorilor din Kurdistan” (PKK). În pofida avertizărilor venite din partea aliaţilor occidentali, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat, săptămâna trecută, că va extinde operaţiunea împotriva grupării kurde YPG.

Liderul de la Paris a devenit portavocea Uniunii Europene, care se teme de intervenția militară a Turciei în regiunea siriană Afrin.

×
Subiecte în articol: emmanuel macron avertizeaza turcia