x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria se declară dispusă să coopereze cu SUA în lupta împotriva terorismului

Siria se declară dispusă să coopereze cu SUA în lupta împotriva terorismului

28 Mar 2016   •   18:36
Siria se declară dispusă să coopereze cu SUA în lupta împotriva terorismului

Siria este dispusă să facă parte dintr-o coaliţie internaţională de luptă împotriva terorismului condusă de Statele Unite, dar numai dacă Washingtonul este dispus să se coordoneze cu Damascul în adevăratul sens al cuvântului, a declarat luni, la Geneva, trimisul sirian la negocierile pentru pace, relatează Reuters.

“Coaliţia internaţională (condusă de Statele Unite – n.r.) nu a avut succes în Siria pentru că nu s-a coordonat cu regimul. Rusia a avut succes pentru că s-a coordonat cu noi”, a declarat oficialul sirian Bashar Ja’afari, într-un interviu acordat postului libanez de televiziune al-Mayadeen.

“Suntem în favoarea creării unei coaliţii internaţionale împotriva terorismului, dar în coordonare cu Guvernul sirian. Nu avem nicio obiecţie în a lucra cu America, atât timp cât se face în coordonare cu Siria”, a adăugat Ja’afari.

Reprezentanţi ai rebelilor şi guvernului sirian discută la Geneva pentru a încerca să găsească o soluţie de încetare definitive a focului în Siria.

Între timp, armistiţiul negociat sub coordonarea Rusiei şi Statelor Unite în Siria, pus în aplicare din 27 februarie, a redus seminificativ ostilităţile, chiar dacă a fost deseori încălcat. Grupările teroriste Stat Islamic şi Frontul Nusra au fost excluse din această înţelegere.

×