x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Site-urile "Daily Telegraph" şi "Betfair", atacate de hackeri turci

Site-urile "Daily Telegraph" şi "Betfair", atacate de hackeri turci

05 Sep 2011   •   09:30

Site-ul tabloidului britanic Daily Telegraph si cel al casei de pariuri Betfair se numara printre paginile web care au fost atacate, in noaptea de duminica spre luni, de un grup de hackeri turci, informeaza guardian.co.uk, citat de Mediafax.

In urma acestor atacuri, utilizatorii acestor site-uri sunt in pericol sa-si fi pierdut parolele sau informatii personale importante. Expertii i-au sfatuit pe utilizatori sa nu mai intre pe site-uri precum Betfair, deoarece datele lor personale ar putea fi furate.

Grupul de hackeri numit Turk Guvenligi a mai atacat, luna trecuta, o companie coreeana.

Site-urile in sine nu au fost afectate, ci doar utilizatorii acestora. Hackerii au atacat DNS-urile, folosite pentru a directiona utilizatorii pe site-uri. In mod concret, utilizatorii site-urilor atacate au putut fi redirectionati oriunde au vrut hackerii.

Potrivit unei anchete realizate de publicatia The Guardian, utilizatorii au fost redirectionati catre o singura pagina, detinuta de o companie americana, Blue Mile Networks. Contactati de The Guardian, reprezentantii acestei companii au spus ca investigheaza situatia.

O lista a site-urilor atacate, printre care s-au numarat Microsoft Brazilia si Dell Coreea de Sud, a fost publicata de grupul de hackeri, pentru a-si etala victoriile.

Intr-un mesaj postat pe platforma Twitter, hackerii au marturisit The Guardian ca au atacat site-urile "pentru a se distra" si ca scopul final al acestui atac il constituie "milioane de dolari, sisteme mari cu slabiciuni mici, pur si simplu pentru distractie".



×