x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație îngrijorătoare în Marea Britanie. 1,8 milioane de persoane ar putea fi infectate

Situație îngrijorătoare în Marea Britanie. 1,8 milioane de persoane ar putea fi infectate

de Giulia Anghel    |    02 Apr 2020   •   15:15
Situație îngrijorătoare în Marea Britanie. 1,8 milioane de persoane ar putea fi infectate

Marea Britanie a înregistrat 563 de decese din cauza infecției cu coronavirus și 4.324 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 2.352 de victime și 29.474 de persoane infectate.

Numărul de decese provocate de virusul COVID-19 în această țară a crescut cu 1.124  de persoane în doar 3 zile, de la 1.228 duminică, la 2.352 miercuri, transmite daiymail.uk.

Astăzi este cea mai rea zi a focarului de până acum. În prezent, Regatul Unit are de circa trei ori mai mulți decedați decât Germania, în pofida faptului că  doar jumătate din testele efectuate au fost pozitive. 

Nu se cunoaște adevărata dimensiune a pademiei în această țară, dar oamenii de știință estimează că ar putea fi circa 1,8 milioane de persoane infectate, iar numărul decedaților ar fi cu 24% mai mare, dacă se includ și oamenii care mor în afara spitalelor. 

Cel mai tânăr pacient care a decedat este un tânăr de 13 ani, Ismail Mohamed Abdulwahab din Brixton, Londra, a cărui moarte tragică a fost anunțată aseară, după ce s-a stins din viață, luni, la Spitalul King's College.

Cel mai în vârstă bolnav decedat avea 99 de ani.

Adevărata dimensiune a focarului de infecție din Regatul Unit este încă necunoscută din cauza politicii controversate a acestei țări care testează pacienții doar în spital, nu și pe zecile de mii de oameni care au simptome mai ușoare și se recuperează acasă.

Secretarul de stat pentru sănătate, Alok Sharma, a declarat că problema este lipsa testelor și se estimează că 85% dintre angajații care lucrează în acest domeniu s-au autoizolat, deși nu se știe dacă sunt infectați și ar putea lucra. 

Au fost testați până acum doar 2.000 de medici, iar capacitatea  totală este de 10.000 de teste pe zi, în timp ce Germania efectuează deja 100.000 de teste zilnic.

„Creșterea capacității de testare este prioritatea absolută a Guvernului. Acum avem 10.000 de teste pe zi, lansăm rețele suplimentare de laboratoare și site-uri de testare”, a declarat Sharma.

Cercetările efectuate de Imperial College London sugerează că una din 37 de persoane, adică aproximativ 1,8 milioane de oameni, ar fi putea fi deja infecate dar neînregistrate.

Alte statistici, publicate ieri, sugerează că numărul adevărat de decese ar fi cu 24% mai mare dacă s-ar include și persoanele care mor în afara spitalelor. 

Totuși, există și speranță întrucât restricțiile impuse în Regatul Unit încep să funcționeze și va scădea numărul de persoane infectate, de la 2,6% la 0,62%, un procent prea mic pentru ca focarul să continue.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie coronavirus infectii decese