x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație tensionată în Asia de Est. Coreea de Nord a distrus biroul de legătură de la Kaesong

Situație tensionată în Asia de Est. Coreea de Nord a distrus biroul de legătură de la Kaesong

16 Iun 2020   •   11:29
Situație tensionată în Asia de Est. Coreea de Nord a distrus biroul de legătură de la Kaesong
Sursa foto: The Associated Press

Coreea de Nord a distrus biroul de legătură cu Coreea de Sud, aflat în Kaesong, oraş aflat în apropiere de frontiera dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul Unificării sud-coreean. Incidentul are loc la câteva zile după ameninţările virulente Phenianului, transmite AFP.

"Coreea de Nord a aruncat în aer sediul biroului de legătură de la Kaesong la ora locală 14:49" (06:49 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului însărcinat cu relaţiile între cele două state coreene.

Coreea de Nord a lansat ameninţări la adresa Coreei de Sud în ultimele zile, anunțând că va riposta militar la trimiterea de pliante critice la adresa regimului de la Phenian de către activişti sud-coreeni.

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat cu distrugerea biroului de la Kaesong , pe care îl consieră inutil.

Phenianul a criticat Seulul pentru faptul că nu împiedică transfugii să trimită pliante anti-Phenian cu ajutorul baloanelor de-a lungul frontierei ce separă cele două ţări.

Biroul de legătură intercoreean a fost deschis în septembrie 2018 pentru a facilita schimburile şi cooperarea între cele două Corei, într-o încercare de reconciliere.

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud kaesong