x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SkyEurope a intrat oficial în faliment şi a anulat toate zborurile

SkyEurope a intrat oficial în faliment şi a anulat toate zborurile

01 Sep 2009   •   00:00
SkyEurope a intrat oficial în faliment şi a anulat toate zborurile

Compania aeriană slovacă, aflată în dificultăţi financiare severe, a intrat astăzi, oficial, în faliment, a anulat toate zborurile şi şi-a suspendat operaţiunile. SkyEurope şi-a început operaţiunile în 2001 şi a efectuat primul zbor de pasageri în februarie 2002.



"SkyEurope informează, cu mari regrete - în special pentru pasageri şi angajaţi, dar şi pentru partenerii de afaceri - că SkyEurope Airlines AS (înregistrată în Slovacia), subsidiara operaţională a SkyEurope Holding AG (Austria), a suspendat operaţiunile după ce administratorul special responsabil cu restructurarea companiei a cerut oficial începerea procedurii de faliment", se arată într-un comunciat al companiei, citat de Mediafax.

Administratorul special numit de justiţia slovacă a evaluat SkyEurope şi a ajuns la concluzia că operatorul nu dispune de fonduri suficiente pentru susţinerea operaţiunilor.

"S-a ajuns la această situaţie din cauza deciziilor recente ale furnizorilor, scăderii cererii din partea pasagerilor şi a veniturilor din trafic aerian. Compania a încercat să obţină un împrumut punte pentru a remedia golul de lichiditate, însă finanţarea nu a fost acordată", se arată în comunicat.

Reprezentanţii SkyEurope nu au fost disponibili pentru comentarii, după publicarea anunţului pe site-ul bursei de la Viena şi în presă, potrivit Reuters.

Compania aeriană şi-a început operaţiunile în 2001 şi a efectuat primul zbor de pasageri în februarie 2002.

În luna iunie a acestui an, SkyEurope a obţinut în instanţă protecţia faţă de creditori pentru o perioadă de trei luni, încercând să se restructureze şi să ramburseze datoriile scadente şi restanţele.

Operatorul a anulat, luni, toate zborurile din Slovacia până la miezul nopţii, iar autorităţile de la Praga au suspendat toate zborurile din capitala cehă începând de marţi din cauza restanţelor companiei.

SkyEurope a înregistrat o pierdere de 18,94 milioane de euro în anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2008, după un rezultat negativ de 15,68 milioane de euro în anul fiscal anterior. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe skyeurope companie aeriana