x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Slovenia: Carne de cal nedeclarată, descoperită în lasagna produsă de o companie din Luxemburg

Slovenia: Carne de cal nedeclarată, descoperită în lasagna produsă de o companie din Luxemburg

20 Feb 2013   •   10:18
Slovenia: Carne de cal nedeclarată, descoperită în lasagna produsă de o companie din Luxemburg

Autorităţile sanitare slovene au descoperit marţi carne de cal nedeclarată în lasagna produsă de o societate luxemburgheză şi vândută lanţului austriac Interspar, relatează AFP, citată de Agerpres. "Testele ADN au confirmat prezenţa cărnii de cal în lasagna bolognese produse de o companie din Luxemburg şi care au fost distribuite de lanţul de supermarketuri Interspar", a anunţat Autoritatea pentru securitatea alimentară şi control veterinar şi fitosanitar.

Interspar a retras produsele din rafturi după anunţul rezultatelor testelor ADN, a precizat aceeaşi instituţie.

Canalul de televiziune privat sloven POP TV News a anunţat că lasagna în cauză a fost produsă de compania Trada Luxemburg şi importate în Slovenia de compania croată Ledo. Acesta este primul caz în Slovenia de la începutul scandalului cărnii de cal etichetată drept carne de vită, care a afectat 15 ţări europene.

Guvernul francez a dezvăluit existenţa unei filiere ce trece prin cel puţin cinci ţări: Franţa, Luxemburg, România, Olanda, Cipru. Afacerea vizează 750 tone de carne tocată şi utilizată în mai mult de 4,5 milioane de produse vândute în 13 ţări europene.

Societatea franceză Spanghero, cu sediul în Castelnaudary (sud-vestul Franţei) a fost numită de guvernul francez ca principala responsabilă de scandal. O serie de percheziţii au fost făcute marţi la sediul companiei.

×