x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Snowden are paşaport. Deocamdată de “cetăţean al lumii”

Snowden are paşaport. Deocamdată de “cetăţean al lumii”

de Istvan Deak    |    10 Iul 2013   •   15:35
Snowden are paşaport. Deocamdată de “cetăţean al lumii”

World Service Authority, întemeiată în 1953, a acordat fostului consultant al Agenţiei americane de Securitate Naţională NSA, Edward Snowden, un paşaport de cetăţean al lumii, se menţionează pe pagina organizaţiei în reţeaua de microblogging Twitter, relatează inserbia.info.

Edward Snowden, blocat de două săptămâni în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo din Moscova, este cel care a dezvăluit lumii programul secret american de supraveghere a comunicaţiilor mondiale PRISM.

“Guvernul Mondial al Cetăţenilor Lumii i-a acordat lui Edward Snowden un paşaport de cetăţean al lumii, în baza declaraţiei universale a drepturilor omului”, se menţionează în declaraţie.
“Această situaţie fără precedent dezvăluie puterea unui singur om în faţa sistemului statului-naţiune, subliniind în acelaşi timp suveranitatea individuală. Faptul că Snowden este imobilizat în zona de tranzit a aeroportului din Moscova demonstrează iluzia frontierelor statelor-naţiune”, a declarat fondatorul WSA Garry Davis.


×