x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Snowden susţine că afirmaţiile nesincere ale şefului serviciilor secrete americane l-au motivat să acţioneze

Snowden susţine că afirmaţiile nesincere ale şefului serviciilor secrete americane l-au motivat să acţioneze

de Agerpres    |    13 Aug 2014   •   21:26
Snowden susţine că afirmaţiile nesincere ale şefului serviciilor secrete americane l-au motivat să acţioneze

Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA), Edward Snowden, a susţinut, într-un interviu acordat publicaţiei Wired, că declaraţiile nesincere ale directorului comunităţii serviciilor de informatii din SUA (DNI), James Clapper, l-au determinat să dezvăluie presei operaţiunile de spionaj electronic desfăşurate la scară globală de serviciile secrete americane, consemnează AFP.

James Clapper a afirmat în luna martie 2013, în timpul audierii din Congres, că NSA nu culege "cu bună ştiinţă" informaţii despre cetăţenii americani.

"Citind acest lucru în presa de a doua zi, vorbeam cu colegii şi îi întrebam: Poţi să crezi aşa ceva?", povesteşte Snowden.

El menţionează apoi că aceştia nu păreau surprinşi, însă el avea impresia că se afundă într-un sistem tot mai "diabolic", iar cum trecuseră mai multe luni de când simţea că nu agreează activităţile NSA, a decis să acţioneze.

În interviul publicat de revista britanică el mai afirmă, printre altele, că în documentele la care a avut acces se regăsesc informaţii ce încă nu au fost exploatate şi care ar putea compromite şi mai mult serviciile secrete americane.

×
Subiecte în articol: edward snowden