x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: CNN, interzis la Casa Albă

Șoc: CNN, interzis la Casa Albă

de Şerban Mihăilă    |    09 Noi 2018   •   14:12
Șoc: CNN, interzis la Casa Albă
Sursa foto: MANDEL NGAN/AFP/Getty Images

Extrem de furios după alegerile pentru Congres, președintele Donald Trump a intrat într-o confruntare agresivă cu reporterii acreditați la Casa Albă. Prima victimă a liderului american a fost un jurnalist de la CNN, post de televiziune considerat de Trump „dușmanul poporului”.

Războiul dintre șeful Casei Albe și mass-media americane considerate „ostile” de către președinte a intrat în faza nucleară. După ce, în timpul unei conferințe organizate miercuri la Casa Albă, reporterul CNN Jim Acosta l-a întrebat de ce a descris sosirea caravanei refugiaților din America Centrală drept „o invazie”, liderul american a explodat. „Cred că ar trebui să mă lăsați pe mine să conduc țara, iar voi să conduceți CNN. Dacă ați face acest lucru bine, rating-urile voastre ar fi mult mai mari”. Acosta a insistat, întrebându-l pe Trump despre ancheta în care președintele este cercetat asupra presupuselor sale legături cu Rusia, iar șeful Casei Albe a izbucnit. „Gata! Ajunge! Lasă jos microfonul! Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti o persoană necioplită, îngrozitoare!”, i-a răspuns Trump lui Acosta. „Când transmiţi ştiri false, ceea ce CNN face, chiar foarte des, eşti duşmanul poporului!”, a adăugat el, citat de „New York Post”. Când reporterul Peter Alexander, de la NBC, i-a spus lui Trump că Acosta este un „jurnalist harnic”, președintele a replicat: „Nu sunt nici fanul tău! Te rog să stai jos!”. Apoi, potrivit presei americane, el a început să-i intimideze verbal și pe alți reporteri aflați în sală. După terminarea conferinței, Acosta a scris pe Twitter că i s-a interzis accesul la Casa Albă.

Şeful asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă, Oliver Knox, a declarat că suspendarea acreditării lui Acosta este „inacceptabilă” şi „o reacţie disproporţionată”.

×
Subiecte în articol: Donald Trump